Bramborová kaše – dokonalá

107
- reklama -

Suroviny

1 kg brambor varný typ „C“ („B“)
250 g másla ( = 0,25 kg = kostka = 1ks = čtvrtka másla)
sůl
(smetana, mléko)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme VE SLUPCE v PŘESOLENÉ vodě, (prý přijmou méně vody).


    Zobrazit celý recept

  2. Jak jen to jde, ještě horké je oloupeme, rozšťoucháme a vymícháme pyré. Následně do pyré postupně vmícháváme na kostičky pokrájené STUDENÉ máslo. K vymíchání je prý nejlepší dřevěná vařečka… (já používám bambusovou).

  3. Pokud chceme, kaši naředíme HORKOU smetanou (mlékem), dosolíme a můžeme ochutit, jak komu libo.

Poznámka od kuchařky

Čtvrtka másla??? http://www.labuznik.cz/clanky/systeme-internationa…

V původním receptu podle Joela Robuchona je údajně psáno „přidat na každý kilogram brambor půl kilogramu másla“. Nevím… Když jsem ale viděl vedle šesti větších brambor čtvrtku másla, tak mi táhlo hlavou, že Joel Robuchon byl asi chabrus na hlavu. Omlouvám se mu, protože brambory nakonec bez problému do sebe pojaly celé máslo a jisto jistě by si smlsly i na další kostce téhož. Že jsem ho nedal víc, pak jenom proto, že v domě už dalšího nebylo. Kaši lze dochutit čímkoliv, dovedu si představit ořechy či oříšek, nebo parmazán…, zelené býlí a pííííší prý i červenou řepu!!!, ale u nás ji máme nejraději jen tak, s MÁÁÁSLEM.

Zdroj: IHNED.cz

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…