- reklama -
Suroviny
- 40 dkg brambor
- 15 dkg hrubé mouky
- 10 dkg cibule
- 10 dkg slaniny
- 2 – 4 stroužky česneku
- 6 dkg sádla
- majoránka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Slaninu zbavíme kůže, rozkrájíme na kousíčky a rozpustíme. Přidáme jemně nasekanou cibuli a zpěníme.
-
Oloupaný česnek prolisujeme, plech nebo pekáček dobře vymažeme sádlem.
-
Oloupané brambory rozstrouháme, osolíme přidáme mouku, zpěněnou cibuli se slaninou, prolisovaný česnek, majoránku a zbylé sádlo.
-
Dobře promícháme a řídkou směs tence rozetřeme do vymazaného pekáčku nebo na plech. Vložíme do předehřáté trouby a prudce opečeme.
-
Dozlatova upečenou „harulu“ rozkrájíme a podáváme teplou i studenou.
Kuchař: toprecepty.cz