Bramborová haruľa

72
- reklama -

Suroviny

40 dkg brambor
15 dkg hrubé mouky
10 dkg cibule
10 dkg slaniny
2 – 4 stroužky česneku
6 dkg sádla
majoránka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu zbavíme kůže, rozkrájíme na kousíčky a rozpustíme. Přidáme jemně nasekanou cibuli a zpěníme.


    Zobrazit celý recept

  2. Oloupaný česnek prolisujeme, plech nebo pekáček dobře vymažeme sádlem.

  3. Oloupané brambory rozstrouháme, osolíme přidáme mouku, zpěněnou cibuli se slaninou, prolisovaný česnek, majoránku a zbylé sádlo.

  4. Dobře promícháme a řídkou směs tence rozetřeme do vymazaného pekáčku nebo na plech. Vložíme do předehřáté trouby a prudce opečeme.

  5. Dozlatova upečenou „harulu“ rozkrájíme a podáváme teplou i studenou.