Bramborová Charlotta

47
- reklama -

Suroviny

cca 750 g brambor
2 kuřecí řízky
2 hrsti nakrájené hlívy ústřičné
2 vejce
cca 100 g tvrdého sýru
1/2 hrst medvědího česneku
1/2 hrst pažitky
2 PL zakysané smetany
sůl
olej
sádlo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a necháme zchladnout. Poté je rozmačkáme.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím nakrájíme maso a hlívu na menší kostičky, osolíme a orestujeme je na oleji. Necháme zchladnout.
    Do brambor vmícháme kysanou smetanu, maso s hlívou, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, bylinky a dochutíme.

  3. Kulatou misku vhodnou do trouby vymažeme sádlem, můžeme nazdobit listy medvědího česneku, které přilepíme na stěny, vysypeme strouhankou a opatrně vložíme směs, kterou uhladíme. Misku přikyjeme alobalem a dáme do vodní lázně do rozpálené trouby na 220°C. Necháme cca 45 minut, dokud neztuhne. Poté vyjmeme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme.
    Podáváme se zeleninovým salátem nebo kysaným zelím.

Poznámka od kuchařky

Viděla jsem jednou na TV Paprika, jak dělali charlottu z divokého králíka, byla obložená nakrájenými palačinkami potřenými brusinkovou zavařeninou. Vypadalo to báječně, tak jsem se nechala trochu inspirovat 🙂

Moje recpty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/