Bramborová buchta podle naší Babči

86
- reklama -

Suroviny
pekáč

brambory podle potřeby
2 ks vejce
700 g uzené krkovičky
200 g škvarků (mletých nebo sekaných)
6 stroužků česneku
2 cibule
500 g kysaného zelí
hladká mouka dle potřeby
mléko dle potřeby
sádlo
pepř
majoránka
prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nastrouhejte brambory (bez slupky) na jemném struhadle. Osmažte na sádle cibulku a přidejte k bramborům. Asi 1/3 uzeného nakrájejte na kostičky a zbytek na plátky.

  2. Kostky a škvarky přidejte k bramborům a potom udělejte vše jako na bramborák. Nezapomeňte na vejce. Přisypejte kypřící prášek a zamíchejte. Vymaže pekáč sádlem, dejte vrstvu těsta, položte plátky uzeného a dejte další vrstvu těsta.

  3. Dejte do předehřáté trouby na 220 °C, nechejte asi 20 minut zatáhnout a potom pomaleji dopečte, celkem asi 45 minut. Zelí uvaříme dle chuti, doděláme cibulovou zásmažkou a je hotovo.

Poznámka od kuchařky

Vyzkoušeno, doporučeno a kdyby náhodou některá zapoměla na ten kypřící prášek, tak se nic neděje je to dobré i tak. Kamarádky jistě přiloží patřičné fotografie. Předem Vám ze srdce děkuji.