Bramborová bábovka s masem

54
- reklama -

Suroviny

1 kg brambor
3 lžice polohrubé mouky
1 vajce
1 žemle
500 g mletého mäsa
1 cibule
olej
3 lžíce kukuričných vloček (alebo kukuričnej krupice)
1/4 lžičky černého pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a 2x prelisujeme. Pridáme múku, vajce a spracujeme do kyprej hmoty.


    Zobrazit celý recept

  2. Do mäsa pridáme vopred namočenú a vyžmýkanú žemľu, okoreníme, osolíme.

  3. Pridáme na polkolieska narezanú a na lyžici oleja opraženú cibuľu.

  4. Stredne veľkú bábovkovú formu vymastíme, vysypeme kukuričnými vločkami alebo krupicou a do 1/3 naplníme zemiakovou hmotou, zakryjeme mäsovou hmotou a prikryjeme zvyšnými zemiakmi.

  5. Pečieme pri strednej teplote asi 50 min.
    Podávame s čalamádou alebo zeleninovým šalátom.