
- reklama -
Suroviny
- 1 červená řepa
- 2 brambory typu C
- 1/2 cibule
- 2 vejce
- 1 lžíce mléka
- sůl
- pepř
- fenykl sušený
- majoránka
- 1 lžíce pohankové mouky
- řepkový olej
Postup přípravy receptu
-
Červenou řepu i brambory oloupejte a nastrouhejte. Přidejte nasekanou cibuli, vejce a mléko.
-
Nakonec vmíchejte sůl, pepř, fenykl, majoránku a zahustíme moukou.
-
V pánvi rozehřejte řepkový olej a osmahněte na něm bramboráky z obou stran dozlatova. Hotové odložte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Poznámka od kuchařky
Bramboráky můžete péct i v troubě na pečicím papíru, pokapejte je však troškou oleje, aby neoschly a držely tvar.
Kuchařka: mamina3