- reklama -
Suroviny
4 porce
- 8-10 středních brambor, rozmražená houbová smaženice bez vajec, plná hrst česneku, malá cibule, hl. mouka, kmín, pepř, dvě hrstky rozemnuté majoránky, sůl, sádlo na smažení, (experimentálně sušená rajčata)
Postup přípravy receptu
-
Z oloupaných a jemně nastrouhaných brambor, v robotu rosekaného česneku s cibulí se lžící oleje a vody a s ostatními ingrediencemi vypracujeme řidší těsto.
-
Na rozpáleném sádle osmažíme lehce placku, obrátíme, pokryjeme houbami (+ suš. rajčaty) a zakryjeme tenkou vrstvou těsta.
-
Dále smažíme jako obvykle jen trochu pomaleji aby se bramboráky dobře propekly.
Poznámka od kuchařky
Sušená rajčata dodávají jemně nakyslou příchuť.
Kuchař: Tom Beyk