
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Bramborákové těsto:
- 4 větší brambory oloupané a nastrouhané najemno
- 100 ml horkého mléka
- 1 vejce
- 4-5 stroužků česneku ( českého )
- 1/2 hrnku hladké mouky
- sůl
- pepř
- majoránka
- olej na smažení
- náplň:
- 500 g mletého vepřového masa ( může být i kuřecí, krůtí.. )
- sůl
- pepř
- červená mletá paprika ( může být i špetka pálivé nebo kousek nasekané chilli papričky ) nebo oblíbená směs koření – já jsem použila Stupkovu “ Cikánskou směs „
- tvrdý sýr na posypání ( Gouda apod. )
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených ingrediencí vypracujeme bramborákové těsto a na troše oleje osmažíme 4 tenké bramboráky. Jednu stranu smažíme dozlatova, druhou o něco méně (bramboráky budeme ještě zapékat ).
-
Mleté maso smícháme s kořením, případně dosolíme a dobře promícháme.
-
Masovou směs rozetřeme na tu více osmaženou stranu bramboráků ve vrstvě vysoké asi 0,5 cm. Potom bramboráky zavineme a naskládáme do zapékací nádoby. Vymazávat nemusíme.
-
Navrch posypeme sýrem a dáme do trouby vyhřáté na 150 °C asi na 30 minut zapéct.Podáváme s nakládanou zeleninou, červenou řepou, kysaným zelím apod.
Kuchařka: Danca