Bramborákové celozrnné bagety

45
- reklama -

Suroviny
4 kusy asi po 290g

150 g vody
200 g syrovátky
2 lžičky cukru
25 g droždí
200 g pšeničné celozrnné mouky
150 g pšeničné chlebové mouky
260 g hladké mouky
2 lžičky soli
50-60 g bramboráku v prášku
70 g olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a nastavíme program Těsto.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak těsto vyndáme, dobře propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu.

  3. Necháme nakynout na plechu, potřeme vejcem, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě.

Poznámka od kuchařky

Na pečení baget používám bagetové plechy s nepřilnavým povrchem. Není to nutnost, ale jako pomocník jsou vynikající.

Podrží těsto a dají mu požadovaný tvar, nemusí se vymazávat a přesto z nich bagetky krásně sjedou a pokud se plech ušpiní (třeba vajíčkem), stačí ho otřít hadříkem.

Zároveň se na nich bagetky pečou jakoby odspodu, takže pak mají kůrku ze všech stran.

http://www.pekarnomanie.cz/