Bramboráková polévka

71
- reklama -

Suroviny

2 litry vývaru nebo Masox
2- 3 brambory
1 vejce
3 stroužky česneku
majoránka
1 cibule
polohrubá mouka dle potřeby
1 větší mrkev
trochu oleje
sůl
Podravka dle potřeby
medvědí česnek
petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si vývar, nebo si ho uděláme z hovězího masoxu a přidáme strouhanou mrkev.

  2. V míse si připravíme těsto: nastrouhané brambory, přidáme vejce, majoránku, česnek, osolíme a přidáme tolik mouky, aby se těsto dalo nabírat lžičkou a aby se nám v polévce nerozvařilo!

  3. V malém kastrůlku si na oleji orestujeme cibulku, nakrájenou na proužky.

  4. Pak nabíráme malou lžičkou těsto a zavařujeme ho do vývaru a uvaříme.

  5. Přidáme ještě orestovanou cibulku, dochutíme Podravkou a ozdobíme třeba petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Pokud dáváte do bramboráku ještě jiné ingredience, můžete si je přidat do těstíčka, které musí být tužší než na bramboráky.

zdroj:z tábora pro děti kde jsem byla vedoucí od kuchařek, všechny děti si chodili přidávat.