
- reklama -
Suroviny
- 2 litry vývaru nebo Masox
- 2- 3 brambory
- 1 vejce
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- 1 cibule
- polohrubá mouka dle potřeby
- 1 větší mrkev
- trochu oleje
- sůl
- Podravka dle potřeby
- medvědí česnek
- petrželka nebo pažitka
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si vývar, nebo si ho uděláme z hovězího masoxu a přidáme strouhanou mrkev.
-
V míse si připravíme těsto: nastrouhané brambory, přidáme vejce, majoránku, česnek, osolíme a přidáme tolik mouky, aby se těsto dalo nabírat lžičkou a aby se nám v polévce nerozvařilo!
-
V malém kastrůlku si na oleji orestujeme cibulku, nakrájenou na proužky.
-
Pak nabíráme malou lžičkou těsto a zavařujeme ho do vývaru a uvaříme.
-
Přidáme ještě orestovanou cibulku, dochutíme Podravkou a ozdobíme třeba petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Pokud dáváte do bramboráku ještě jiné ingredience, můžete si je přidat do těstíčka, které musí být tužší než na bramboráky.
zdroj:z tábora pro děti kde jsem byla vedoucí od kuchařek, všechny děti si chodili přidávat.
Kuchařka: Bibinka









