
- reklama -
Suroviny
- 7 syrových brambor střední velikosti
- vejce
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
- strouhanka
- hladká mouka
- (klasika na bramboráky jak je kdo zvyklý a má rád tak, aby vzniklo dílo ne tuhé, ne řídké, tak akorát)
Postup přípravy receptu
-
3 brambory nastrouháme na hrubo, 4 na jemno.
-
Zamícháme všechny suroviny v jednu hmotu, koření a zbylé ingredience přidáme dle chuti jak máme rádi. Necháme odležet 30 min.
-
Rozpálíme pánev (osobně používám titánovou pánev průměru 24 cm), rozprostřeme těsto a necháme na nejvyšší stupeň 15 min. Pak vypneme na 5 min. Následně necháme pod poklicí na elektrickém sporáku na dvojku 20 min. Zase záleží na kvalitě a průměru pánve a výšce nakladeného těsta. Nakonec necháme ještě 5 min na nejvyšší stupeň bez poklice, jen kvůli páře.
Poznámka od kuchařky
Určitě si pochutnáte, za to ručím. Dobrou chuť.
Kuchař: prof.lub