Bramborák – výborný a bez lepku

129
- reklama -

Suroviny
4 porce

Těsto:
4 ks brambory
1 ks vajíčka
1 lžíce pohankové (jiné bezlepkové) mouky – i víc
2 lžíce kukuřičné strouhanky – bramboráky jsou křupavější
1 lžíce majoránky
1 lžička soli
1 lžička kmínu
1 špetka pepře
2 lžíce mléka na doředění – dle hustoty těsta přidejte
4 stroužky česneku
8 lžic oleje (sádla) na osmažení
Salát:
500 g zelí kysané domácí
1 ks cibule
1 lžička cukru moučka

Postup přípravy receptu

  1. Půl oloupaných brambor nahrubo nastrouhat, druhou půlku najemno. Přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto.

  2. Na velké nepřilnavé pánvi osmažíme na sádle dozlatova – vyšly 4 velké bramboráky.

  3. Salát: Zatímco smažíme, nakrájíme si cibuli najemno, zelí překrájíme, přidáme cukr a promícháme.
    Vitamínová bomba za pár korun.

Poznámka od kuchařky

Věřte, že na chuti nepoznáte absenci pšeničné mouky, zato střeva vám budou vděčná.

A ještě kysané zelí… jednoduché, prosté a skvělé jídlo :).