
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Těsto:
- 4 ks brambory
- 1 ks vajíčka
- 1 lžíce pohankové (jiné bezlepkové) mouky – i víc
- 2 lžíce kukuřičné strouhanky – bramboráky jsou křupavější
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžička soli
- 1 lžička kmínu
- 1 špetka pepře
- 2 lžíce mléka na doředění – dle hustoty těsta přidejte
- 4 stroužky česneku
- 8 lžic oleje (sádla) na osmažení
- Salát:
- 500 g zelí kysané domácí
- 1 ks cibule
- 1 lžička cukru moučka
Postup přípravy receptu
-
Půl oloupaných brambor nahrubo nastrouhat, druhou půlku najemno. Přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto.
-
Na velké nepřilnavé pánvi osmažíme na sádle dozlatova – vyšly 4 velké bramboráky.
-
Salát: Zatímco smažíme, nakrájíme si cibuli najemno, zelí překrájíme, přidáme cukr a promícháme.
Vitamínová bomba za pár korun.
Poznámka od kuchařky
Věřte, že na chuti nepoznáte absenci pšeničné mouky, zato střeva vám budou vděčná.
A ještě kysané zelí… jednoduché, prosté a skvělé jídlo :).
Kuchařka: Olga Urvalkova