Bramborák se zelím a uzeninou ala „frncábník“

99
- reklama -

Suroviny
10 porcí

600 g brambor
300 g libovolne uzeniny (slaniny)
300 g duseneho kysaneho zeli
160 g hladke mouky
2 vejce
1,5 dcl mleka
5 strouzku cesneku
2 lzicky majoranky
1 lzicka kminu
pepr
kapka tekute vegety
sadlo nebo olej na smazeni

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí a uzeninu si v nádobě nejdříve podusíme. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme do mísy. Necháme chvíli stát, zbylou vodu vymačkáme.


    Zobrazit celý recept

  2. K bramborům přidáme vejce, mléko,česnek, kmín, majoránku, trošku tekuté vegety (nebo soli), pepř a polovinu směsi z podušeného zelí a podušené zeleniny. Vše řádně promícháme.

  3. Na pánvi si rozehřejeme tuk nebo olej a sběračkou nalijeme těsto do placiček silných asi 1/2 cm a z obou stran opékáme. Takto pokračujeme až do konce těsta.

  4. Pak upečené bramboráky osušíme od oleje (tuku) a ještě teplé obložíme zbylou polovinou dušeného zelí a uzeniny. Podáváme takto teplé s oblohou.

Poznámka od kuchařky

Uzenina libovolna a to bud slanina nebo uzenina libova.