- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 600 g brambor
- 300 g libovolne uzeniny (slaniny)
- 300 g duseneho kysaneho zeli
- 160 g hladke mouky
- 2 vejce
- 1,5 dcl mleka
- 5 strouzku cesneku
- 2 lzicky majoranky
- 1 lzicka kminu
- pepr
- kapka tekute vegety
- sadlo nebo olej na smazeni
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí a uzeninu si v nádobě nejdříve podusíme. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme do mísy. Necháme chvíli stát, zbylou vodu vymačkáme.
-
K bramborům přidáme vejce, mléko,česnek, kmín, majoránku, trošku tekuté vegety (nebo soli), pepř a polovinu směsi z podušeného zelí a podušené zeleniny. Vše řádně promícháme.
-
Na pánvi si rozehřejeme tuk nebo olej a sběračkou nalijeme těsto do placiček silných asi 1/2 cm a z obou stran opékáme. Takto pokračujeme až do konce těsta.
-
Pak upečené bramboráky osušíme od oleje (tuku) a ještě teplé obložíme zbylou polovinou dušeného zelí a uzeniny. Podáváme takto teplé s oblohou.
Poznámka od kuchařky
Uzenina libovolna a to bud slanina nebo uzenina libova.
Kuchařka: varilamyskakasicku