
- reklama -
Suroviny
6 – 8 porcí
- 6 středních brambor – nastrouhat
- 1 dcl mléka
- 6 lžic polohrubé mouky
- 2 vejce
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- 200 g šunky
- 200 g nastrouhané nivy
Postup přípravy receptu
-
Uděláme klasické bramborákové těsto.
-
Na rozpálený olej nalijeme těsto a co nejvíce rozetřeme. Když je osmažené z jedné strany, celé obrátíme, na jednu polovinu rozložíme 3 plátky šunky a posypeme nivou (pracujeme poměrně rychle).
-
Ihned překlopíme napůl a smažíme z jedné strany, když je hotové, převrátíme a dosmažíme z druhé (to proto, že během smažení se niva krásně postupně rozteče).
-
Ozdobíme zeleninou a máme skvělý oběd či večeři.
Kuchařka: luckymoon