- reklama -
Suroviny
3 porce
- 300 g kuřecích jater (nebo vepřových)
- 7 brambor (velkých)
- 1 cibule (střední)
- hladká mouka
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- 1 lžička červené papriky
- majoránka
- masox
- olej
Postup přípravy receptu
-
Bramboráčky: Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemno. P
-
řidáme vejce, majoránku, mouku, sůl, pepř.
-
Vše zamícháme a necháme chvilku uležet.
-
Mezitím, co se nám játra dusí, můžeme smažit bramboráčky do zlatova.
-
Játra omyjeme a nakrájíme na drobné kousky (nudličky). N
-
a pánvi rozehřejem trochu oleje a osmažíme cibulku do skleněna.
-
Poté přidáme k cibulce játra a osmahneme ze všech stran, pak přidáme vodu, červenou papriku, masox a dusíme dokud játra nezměknou.
-
NAKONEC OSOLÍME ! né předtím – mohla by nám játra ztvrdnout. A zahustíme.
-
Necháme chvilku podusit a podáváme.
Kuchař: macinka23