
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 600 g oloupaných brambor
- cca 150 g česnekových výhonků
- cca 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- sůl
- pepř mletý
- drcený kmín
- majoránka – není nutná
- hladká mouka nebo strouhanka dle potřeby
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory (nejlépe moučnější) a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, drobně pokrájené česnekové výhonky, dle chuti osolíme a okořeníme, promícháme a podle potřeby zahustíme hladkou moukou nebo strouhankou, kterou do směsi dobře vmícháme.
-
Lžící klademe do pánve s rozpáleným olejem hromádky, které ihned rozprostřeme a placičky smažíme z obou stran dozlatova a křupava. Hotové klademe na ubrousek odsát přebytečný tuk.
-
Podáváme jako hlavní chod nebo přílohu k minutkám, nebo jako chuťovku k pivu.
Poznámka od kuchařky
Kdo chce, může do směsi pokrájet ještě na jemno anglickou slaninu nebo gothajský salám.
Kuchař: recepty73