Bramboračka“všehochuťka“

57
- reklama -

Suroviny

2 cm široký plátek másla
1 pl oleje
1 velká cibule
500 g lesních hub (václavek,čirůvek a holubinek)
1 kl drceného kmínu
2 středně velké brambory
1 větší mrkev
2 cm široký plátek celeru
2 pl mezi dlaněmi rozemnuté majoránky
sůl
mletý pepř
Na zásmažku:
2 cm široký plátek másla
2 zarovnané pl hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na drobnější kostičky, cibuli nadrobno, hříbky na větší kousky, malé hlavičky můžeme nechat vcelku.


    Zobrazit celý recept

  2. Ve větším hrnci na rozehřátém másle s olejem orestujeme cibuli, přidáme hříbky, drcený kmím a chvilku osmahneme. Přidáme 1 a půl litru vařící vody, zbývající zeleninu, sůl a na slabém plameni pod pokličkou vaříme 10 minut.

  3. Mezitím si v kastrůlku na rozehřátém másle společně s moukou umícháme do zlaté barvy zásmažku, kterou přidáme do vařící se polévky a ještě cca 15minut za občasného zamíchání ode dna necháme provářet.

  4. V závěru přidáme majoránku, dle potřeby dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Vždy jsme nakládali směsku z václavek, čirůvek a holubinek do sladkokyselého nálevu. Na takové malé množství se mi nálev nechtěl dělat,tak jsem udělala bramboračku,která nám v tomto provedení moc chutnala. Hříbky nebyly“rozblemcané“ a rozvařené,jako ty klasické.Navíc jsem přidala 10 na polovinu překrájených nožek žampionů, hlavičky jsem upotřebila do jiného jídla.