Bramboračka – pro nejmenší

164
- reklama -

Suroviny

6 brambor
2 mrkve
malá hrst celeru
malá hrst petržele
1/2 KL ghí
kousek pórku
špetka soli
špetka petrželové natě
špetka mletého kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme nadrobno. Mrkev, celer, petržel a brambory nakrájíme na kostky.

  2. V kastrůlku rozpustíme ghí a pár sekund na něm orestujeme pórek. Přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a pořádně promícháme. Přidáme mletý kmín, zalijeme vodou a přivedeme k varu.

  3. Přidáme brambory a vaříme do změknutí brambor i zeleniny.

  4. Dochutíme solí a petrželkou natí.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Odlehčená a upravená verze „dospělácké“ bramboračky, vhodná pro nejmenší děti.