
- reklama -
Suroviny
- 6 brambor
- 2 mrkve
- malá hrst celeru
- malá hrst petržele
- 1/2 KL ghí
- kousek pórku
- špetka soli
- špetka petrželové natě
- špetka mletého kmínu
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme nadrobno. Mrkev, celer, petržel a brambory nakrájíme na kostky.
-
V kastrůlku rozpustíme ghí a pár sekund na něm orestujeme pórek. Přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a pořádně promícháme. Přidáme mletý kmín, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
-
Přidáme brambory a vaříme do změknutí brambor i zeleniny.
-
Dochutíme solí a petrželkou natí.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Odlehčená a upravená verze „dospělácké“ bramboračky, vhodná pro nejmenší děti.
Kuchařka: Johanka128









