- reklama -
Suroviny
1 porce
- veliký brambor
- kousínek másla
- 1 vejce
- špetka kmínu
- pepře
- vývar
- možno sušenou zeleninu, mraženou nebo i čerstvou zeleninu
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Syrový brambor nastrouháme nahrubo a nudličky osmažíme na másle.
-
Zalijeme vodou (asi 1-1,2 litru), přidáme koření, zeleninu, vývar (nebo masox a vodu) a uvaříme doměkka.
-
Chvíli před koncem vešleháme vejce, pokud je třeba, dosolíme a sypneme nasekanou nať.
Poznámka od kuchařky
Máte-li v mrazáku trochu vývaru, klidně ho použijte místo masoxu – polévka bude ještě lepší.
Polévka vypadá jako by byla zasmažená.
Určitě by šlo, jako malou změnu, přidat i houby.
Kuchařka: cathleen