Bramboračka pro jednoho

42
- reklama -

Suroviny
1 porce

veliký brambor
kousínek másla
1 vejce
špetka kmínu
pepře
vývar
možno sušenou zeleninu, mraženou nebo i čerstvou zeleninu
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Syrový brambor nastrouháme nahrubo a nudličky osmažíme na másle.


    Zobrazit celý recept

  2. Zalijeme vodou (asi 1-1,2 litru), přidáme koření, zeleninu, vývar (nebo masox a vodu) a uvaříme doměkka.

  3. Chvíli před koncem vešleháme vejce, pokud je třeba, dosolíme a sypneme nasekanou nať.

Poznámka od kuchařky

Máte-li v mrazáku trochu vývaru, klidně ho použijte místo masoxu – polévka bude ještě lepší.

Polévka vypadá jako by byla zasmažená.

Určitě by šlo, jako malou změnu, přidat i houby.