![Bramboračka 1._5ffc582aacc87.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/bramboracka-1_5ffc582a9ad06.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg brambor
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/2 celeru
- 1 cibule
- 20 dkg sušených hub
- majoránka
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Houby namočíme do vody aspoň 30 minut dopředu.
-
Brambory nakrájíme na kostky, nastrouháme si kořenovou zeleninu na hrubém struhadle a cibuli nakrájíme na kolečka, dáme vařit do vody.
-
Až je vše měkké, přidáme do polévky houby.
-
Na jíšku v pánvi zahřejeme olej, přisypeme mouku a za stálého míchání osmahneme dočervena. Zalijeme 1/4 litrem studené vody a rozmícháme. Po chvíli vlijeme do polévky a mícháme, ať se netvoří hrudky.
-
Pak prolisujeme česnek a přidáme majoránku.
Kuchařka: teta.verca