
- reklama -
Suroviny
            6 porcí
							
    
- 1/4 l vody
- 200 g cukru
- 125 g Hery (1/2 kostky)
- 400 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- čerstvé jahody
- Žmolenka:
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g cukru či dle chuti
- olej nebo máslo
- tuk
- mouka
Postup přípravy receptu
- 
Krátce svaříme vodu, cukr, Heru a trošku soli. 
- 
Poté vychladíme. Do ještě teplé směsi přidáme mouku s práškem do pečiva a vejce. 
- 
Promícháme v těsto a vylejeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe řídce ovocem a posypeme žmolenkou. 
- 
Pečeme ve středně teplé cca 180°C a předehřáté troubě do růžova. Zkusíme špejlí. 
- 
Tento koláč se jen rozplývá, je velice jemný. S čerstvými jahodami je nejlepší. Proč řídce ovocem? Protože kdyby se dalo ovoce nahusto, koláč by se rozpadal, jak je jemný. 
            Kuchařka: Pajaska
        
