
Suroviny
            4 porce
							
    
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 1 vejce
- pepř
- mletá paprika(kdo rád ostřejší, dá pálivou)
- 250 g rýže
- 750 ml zeleninového vývaru
- kus másla
- tak 30 g hladké mouky
- 150 ml smetany na vaření 12%
- 50 g taveného sýra(je jedno jaký dáme)
- 200 g mražené zeleniny(nejlépe hrášek+kukuřice)
- 200 g cherry rajčátek
- 100 g goudy
- strouhanka
- pažitka
- sůl
Postup přípravy receptu
- 
Připravíme si zeleninový vývar a 350 ml si dáme stranou a do zbylého vysypeme propláchnutou a okapanou rýži, vaříme jí na skus na velmi mírném ohni. 
- 
Pak si připravíme maso, které si dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčko, pepř, papriku, osolíme a zahustíme strouhankou tolik, aby nám šli uválet kuličky, které na malém množství oleje zprudka opečeme po všech stranách. 
- 
Z másla a mouky si připravíme jíšku, rozředíme jí zbylým vývarem a smetanou a převaříme tak 10 minut a poté rozpustíme tavený sýr a přidáme hrášek s kukuřicí a ještě nakrájenými rajčátky. 
- 
Takto připravený bešamel promícháme s uvařenou rýží, dáme do vymaštěného pekáčku a do ní zatlačíme usmažené kuličky, můžeme malinko zalít šťávou z osmaženého masa. 
- 
Vše zapečeme v troubě 25 minut na 180°C a ke konci posypeme nastrouhanou goudou, aby se rozpustila. 
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našla v časopisu Claudia, tak jsem ho včera vyzkoušela a udělala jsem dobře, je to božská mana! Doporučuji uvařit, tak jenom zjistíte, jak moc je to dobré!
 
            