
- reklama -
Suroviny
10 porcí
- 12 vajec
- 170 g tvarohu
- 2 jemné rozsekané jarní cibulky
- 40 g jemně rozsekané zelené papriky
- 40 g jemně rozsekané červené papriky
- 2 lžičky francouzské hořčice
- 3 lžíce jemně rozsekané petržele
- mletá paprika
Postup přípravy receptu
-
Vejce vložíme do studené vody a přivedeme k prudkému varu.
-
Odstavíme z plotny, přikryjeme a necháme 15 minut stát.
-
Vejce opláchneme studenou vodou, aby se ochladila. Oloupeme je, podélně rozkrojíme napůl a vybereme žloutky.
-
Dvacet půlek bílku upravíme na tác.Zbylé čtyři půlky bílků jemně rozsekáme a 4 žloutky rozmačkáme vidličkou.Bílky i žloutky nasypeme do středně velké misky.Vmícháme tvaroh, jarní cibulku, zelenou a červenou papriku i hořčici.
-
.Žloutkovou směsí naplníme půlky bílků.Posypeme je petrželkou a poprášíme paprikou.
Poznámka od kuchařky
Pikantní:Do vaječné směsi přidáme 1/2 lžičky mletého chilli nebo 1/2 lžičky pepře.Ještě pálivější budou přimícháním velmi jemně rozsekané čerstvé zelené chilli papričky.
Kuchařka: Petra1990









