- reklama -
Suroviny
- Ingredience:
- 200 g Hery
- 400 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1 lžíce mléka
- 1 lžička citronové šťávy
- Náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 150 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 40 g másla a borůvky
- Drobenka:
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g moučkového cukru
- 2-3 lžíce Hery
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s cukrem, přidáme nakrájenou Heru, žloutky, citronovou šťávu a mléko a vypracujeme hladké těsto, které dáme vychladit.
-
Mezitím si připravíme náplň: změklé máslo utřeme s cukrem, citronovou kůrou a vejci. Z
-
a stálého míchání přidáme tvaroh a dobře promícháme.
-
Borůvky očistíme, omyjeme a necháme okapat.
-
Připravené těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, který opatrně přeneseme na plech.
-
Potřeme ho tvarohovou náplní a dáme do trouby na 190°C zapéct až lehce zrůžoví.
-
Přísady na drobenku dobře promneme.
-
Předpečený koláč vyjmeme z trouby, posypeme rovnoměrně borůvkami, které lehce posypeme vanilkovým cukrem, posypeme drobenkou a dáme péct do růžova.
Kuchařka: Jacque