Borůvkový koláč s drobenkou

46
- reklama -

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
půlku másla
třičtvrtě hrnku moučkového cukru
1 kypřící prášek
třičtvrtě hrnku mléka
2 vajíčka
ovoce (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou.


    Zobrazit celý recept

  2. Do mísy nasypeme mouku, cukr a vlijeme rozpuštěné máslo. Smícháme, aby nám vznikla drobenka. Hrnek drobenky si odebereme a dáme stranou.

  3. Do zbylé drobenky ťukneme dvě vejce, vsypeme kypřící prášek a vlijeme mléko. Těsto vymícháme ručně a nalijeme do formy. Na těsto dáme ovoce a zasypeme drobenkou, kterou jsme si na začátku dali stranou.

  4. Pečeme 25 minut (těsto vyzkoušejte špejlí). Můžeme podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny.