Borůvkový koláč II.

76
- reklama -

Suroviny

500 g hladké mouky
1 kostka čerstvého droždí
60 g cukru
250 ml mléka
150 g změklého sádla
sůl
Náplň:
1,5 kg borůvek
4 suchary
Drobenka:
300 g hladké mouky
125 g cukru
2 lžičky mleté skořice
200 g studeného másla

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosijeme mouku a uprostřed uděláme důlek, kde smícháme droždí s trochou mléka a lžičkou cukru. Necháme vykynout a přidáme zbytek cukru, mléka, sůl a sádlo.

  2. Těsto zpracujeme a necháme vykynout. Prohněteme a rozválíme na plech.

  3. Suchary nastrouháme a rozdělíme na těsto a poklademe na ně borůvky. Přísady na drobenku smícháme a rovnoměrně rozdělíme na borůvky.

  4. Koláč necháme ještě jednou kynout na teplém místě a pak vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30-40 minut.