
- reklama -
Suroviny
    
- 500 g hladké mouky
- 1 kostka čerstvého droždí
- 60 g cukru
- 250 ml mléka
- 150 g změklého sádla
- sůl
- Náplň:
- 1,5 kg borůvek
- 4 suchary
- Drobenka:
- 300 g hladké mouky
- 125 g cukru
- 2 lžičky mleté skořice
- 200 g studeného másla
Postup přípravy receptu
- 
Do mísy prosijeme mouku a uprostřed uděláme důlek, kde smícháme droždí s trochou mléka a lžičkou cukru. Necháme vykynout a přidáme zbytek cukru, mléka, sůl a sádlo. 
- 
Těsto zpracujeme a necháme vykynout. Prohněteme a rozválíme na plech. 
- 
Suchary nastrouháme a rozdělíme na těsto a poklademe na ně borůvky. Přísady na drobenku smícháme a rovnoměrně rozdělíme na borůvky. 
- 
Koláč necháme ještě jednou kynout na teplém místě a pak vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30-40 minut. 
            Kuchař: toprecepty.cz
        
