Borůvkovo-malinové lívanečky

62
- reklama -

Suroviny

Suché ingredience:
1 hrnek hladké mouky
1/4 hrnku pohankové mouky
1/4 hrnku kukuřičného škrobu
2 lžíce ovocného cukru nebo třtinového cukru
4 lžičky prášku do pečiva
Mokré ingredience:
1,5 hrnku rostlinného vanilkového mléka
1 lžíce oleje
1/2 lžičky citronové kůry nebo limetkové kůry
1 hrnek ovoce (borůvek a malin)

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme obě mouky, škrob, cukr a prášek do pečiva.

  2. Přidáme kúru z citronu nebo limetky, olej a mléko.

  3. Vyšleháme do hladka, aby v těstě nebyla žádná hrudka.

  4. Nakonec vmícháme ovoce, zakryjeme a necháme přes noc odpočinout v lednici.

  5. Druhý den rozehřejeme pánvičku a těsto před nalitím promícháme.

  6. Velkou lžicí dáváme na pánev těsto i s ovocem a jakmile se na povrchu začnou tvořit bublinky, opatrně otočíme.
    Podáváme slazené sirupem (zlatým, javorovým, agávovým) nebo sypané vanilkovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Pokud se lívanečky dělají na teflonové pánvi, není již potřeba žádný tuk. Ovoce je možné obměňovat, případně dát i mražené.

www.lucasinka.cz