
- reklama -
Suroviny
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru krystal
- 3 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek nastrouhané cukety na jemno
- 1/2 hrnku podmáslí
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- šťávu a kůru z 1/2 citronu
- 1/2 litru borůvek
- tuk
- mouka na plech
- Drobenka:
- 100 g hrubé mouky
- 100 g cukr krystal
- 50 g másla
- 50 g mandlových lupínků
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme z másla, mouky, cukru a mandlových lupínků žmolenku. Celá vejce s oběma cukry, šťávou z citronu vyšleháme do pěny.
-
Postupně vmícháváme olej, cuketu, podmáslí, mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Pořádně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
-
Poklademe borůvkami, posypeme žmolenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Doba pečení záleží na troubě.
Poznámka od kuchařky
Hrnek-300 ml
Kuchařka: suslajda









