Borůvkovo-cuketový moučník

58
- reklama -

Suroviny

1,5 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru krystal
3 vejce
1/2 hrnku oleje
1 hrnek nastrouhané cukety na jemno
1/2 hrnku podmáslí
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
šťávu a kůru z 1/2 citronu
1/2 litru borůvek
tuk
mouka na plech
Drobenka:
100 g hrubé mouky
100 g cukr krystal
50 g másla
50 g mandlových lupínků

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme z másla, mouky, cukru a mandlových lupínků žmolenku. Celá vejce s oběma cukry, šťávou z citronu vyšleháme do pěny.

  2. Postupně vmícháváme olej, cuketu, podmáslí, mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Pořádně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  3. Poklademe borůvkami, posypeme žmolenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 25 minut. Doba pečení záleží na troubě.

Poznámka od kuchařky

Hrnek-300 ml