
- reklama -
Suroviny
1-10 porcí
- Piškot:
- 5 vajec
- 5 lžic moučkového cukru
- 5 lžic polohrubé mouky
- špetka soli
- papír na pečení
- velká dortová forma
- 2 tvarohy
- 1 puding uvařený dle návodu
- vanilkový cukr
- lžíce cukru
- 1/2 litru borůvek
Postup přípravy receptu
-
Borůvky rozdělím na 3 části – 1/4, 1/2, 1/4
-
Piškot:
Vyšlehám bílky se solí a 2 lžícemi cukru a zvlášť žloutky s 3 lžícemi cukru.
Do žloutků vmíchám sníh a přimíchám mouku po lžících.
Naliju do formy, řídce posypu první částí borůvek. -
Dám péci do vyhřáté trouby na 10min.
Nechám vychladnout. -
Tvarohy smíchám s cukrem a rozmixuju s druhou částí borůvek.
Potřu směsí piškot. -
Uvařím puding dle návodu, naliju na tvaroh a zasypu zbytkem borůvek.
Poznámka od kuchařky
Necháme vychladnout, pokud to vydržíme. Pokud ne, lze to jíst lžičkou okamžitě, ale těžko to nakrájíte.
Kuchařka: Ivettka