
Suroviny
30 – 35 ks
- 4 vejce
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1/2 prášek do pečiva
- 2-3 tvarohy (záleží na velikosti formy)
- 1 kysaná smetana
- cukr dle chuti
- 1 vanilkový cukr
- želatina
- borůvky
- šlehačka
- ztužovač šlehačky
Postup přípravy receptu
-
V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny.Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.Postupně přidáváme lžíci sněhu a lžíci mouky s prášek do pečiva do ušlehaných žloutků a cukru. Opatrně zlehka promícháme a dáme do vymazané a vysypané formy nebo na vyšší plech.
-
Upečeme ve vyhřáté troubě a po upečení necháme vychladnout.
-
Mezitím ušleháme tvarohy, cukr,vanilkový cukr a kysanou smetanu. Pokud je piškot vychladlý potřeme tvarohem. Na tvaroh nasypeme vyšší vrstvu borůvek (může být i jiné ovoce pokud nemáme borůvky).
-
Rozpustíme želatinu a po lžících poléváme borůvky. Vše necháme v lednici ztuhnout. Před podáváním ušleháme šlehačku se ztužovačem a zdobíme nakrájené kostky.
Poznámka od kuchařky
Je vynikající v horku a moc se po něm netloustne:o)))