Borůvkové mlsání

59
- reklama -

Suroviny
30 – 35 ks

4 vejce
4 lžíce cukru
4 lžíce polohrubé mouky
1/2 prášek do pečiva
2-3 tvarohy (záleží na velikosti formy)
1 kysaná smetana
cukr dle chuti
1 vanilkový cukr
želatina
borůvky
šlehačka
ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny.Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.Postupně přidáváme lžíci sněhu a lžíci mouky s prášek do pečiva do ušlehaných žloutků a cukru. Opatrně zlehka promícháme a dáme do vymazané a vysypané formy nebo na vyšší plech.

  2. Upečeme ve vyhřáté troubě a po upečení necháme vychladnout.

  3. Mezitím ušleháme tvarohy, cukr,vanilkový cukr a kysanou smetanu. Pokud je piškot vychladlý potřeme tvarohem. Na tvaroh nasypeme vyšší vrstvu borůvek (může být i jiné ovoce pokud nemáme borůvky).

  4. Rozpustíme želatinu a po lžících poléváme borůvky. Vše necháme v lednici ztuhnout. Před podáváním ušleháme šlehačku se ztužovačem a zdobíme nakrájené kostky.

Poznámka od kuchařky

Je vynikající v horku a moc se po něm netloustne:o)))