
- reklama -
Suroviny
- 1,5 kg borůvek
- 650 g třtinový cukr
- 100 g chia semínek
- 1/2 lžičky kyseliny citrónové
Postup přípravy receptu
-
Borůvky podleji lehce vodou – cca hrnek a vařím do změknutí – 20 minut.
-
Rozmixuji tyčovým mixérem a pasíruji přes jemné síto. Pokud Vám nevadí zrníčka, tak nepasírujte, ale bez nich je to asi lepší.
-
Lehce povařím a přidám kyselinu citrónovou + chia a znovu lehce mixuji tyčovým mixérem.
-
Plním do vyvařených skleniček, zátkuji a obracím dnem vzhůru cca na 5-10 minut. Chia nabývají postupně, takže se nelekejte řídké konzistence.
Poznámka od kuchařky
Jelikož dost marmelád rozdám, tak je zdobím jutovým provázkem, cedulkou a „pytlovinou“ :-).
A když nejsou chia, tak používám běžně Agar s Gelfixem si moc nerozumíme…. 😀
Kuchařka: amdae