Borůvková marmeláda s chia

40
- reklama -

Suroviny

1,5 kg borůvek
650 g třtinový cukr
100 g chia semínek
1/2 lžičky kyseliny citrónové

Postup přípravy receptu

  1. Borůvky podleji lehce vodou – cca hrnek a vařím do změknutí – 20 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozmixuji tyčovým mixérem a pasíruji přes jemné síto. Pokud Vám nevadí zrníčka, tak nepasírujte, ale bez nich je to asi lepší.

  3. Lehce povařím a přidám kyselinu citrónovou + chia a znovu lehce mixuji tyčovým mixérem.

  4. Plním do vyvařených skleniček, zátkuji a obracím dnem vzhůru cca na 5-10 minut. Chia nabývají postupně, takže se nelekejte řídké konzistence.

Poznámka od kuchařky

Jelikož dost marmelád rozdám, tak je zdobím jutovým provázkem, cedulkou a „pytlovinou“ :-).

A když nejsou chia, tak používám běžně Agar s Gelfixem si moc nerozumíme…. 😀