- reklama -
Suroviny
- (hrnek – 250 ml)
- 2 hrnky špaldové mouky
- 3 hrnky mléka (i víc dle potřeby)
- ¾ hrnku oleje
- 2 pudinkové prášky (čokoládový a vanilkový např.)
- 750 g borůvek (mražené, ve vlastní šťávě..)
- dle své chuti dále možno cukr, šlehačka, drobenka – já nedávala
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto vymícháme do hladka, výsledná hmota by měla být polotekutá, spíše jako hustější bublanina, proto musíme třeba i přidat trošku více mléka. Vylijeme a rozetřeme na plech a hustě posypeme ovocem. Kdo chce, přidá i cukr, posype povrch drobenkou (já z dietních důvodů už nepřidala).
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 35 minut (řídíme se dle své trouby).
-
My rádi nízké těsto a hodně ovoce, takže takto na velký plech nám to vyhovuje. Lze ozdobit i šlehačkou. Já k tomu udělala jako osvěžení jablkovo pomerančový kompot se skořicí a hřebíčkem.
Kuchařka: spagetka