Borůvkáč bez vajec

56
- reklama -

Suroviny

(hrnek – 250 ml)
2 hrnky špaldové mouky
3 hrnky mléka (i víc dle potřeby)
¾ hrnku oleje
2 pudinkové prášky (čokoládový a vanilkový např.)
750 g borůvek (mražené, ve vlastní šťávě..)
dle své chuti dále možno cukr, šlehačka, drobenka – já nedávala

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto vymícháme do hladka, výsledná hmota by měla být polotekutá, spíše jako hustější bublanina, proto musíme třeba i přidat trošku více mléka. Vylijeme a rozetřeme na plech a hustě posypeme ovocem. Kdo chce, přidá i cukr, posype povrch drobenkou (já z dietních důvodů už nepřidala).


    Zobrazit celý recept

  2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 35 minut (řídíme se dle své trouby).

  3. My rádi nízké těsto a hodně ovoce, takže takto na velký plech nám to vyhovuje. Lze ozdobit i šlehačkou. Já k tomu udělala jako osvěžení jablkovo pomerančový kompot se skořicí a hřebíčkem.