Bomba

44
- reklama -

Suroviny

5 vajec
150 g cukru krupice
150 g polohrubé mouky
lžička prášku do pečiva
náplň:
400 g bílý jogurt
4 lžíce cukru
ovoce
želatina čirá (na 500ml tekutiny)

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme tuhý sníh, pak do něj přidáváme žloutek, zasypeme cukrem a opakujeme do vypotřebení, nakonec lehce vmícháme mouku s pr. do peč.


    Zobrazit celý recept

  2. Nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 8 minut na 200C. Pak necháme chvíli vychladnout.

  3. Vezmeme si misku, do které chceme bombu tvarovat. Vyřízneme si z plátu těsta dno a „pokličku“, a pruh těsta na obvod misky. Máme-li někde díru, vyspravíme jí odkrojky.

  4. Připravíme želatinu dle návodu, smícháme s jogurtem, cukrem a ovocem, nalijeme do vystlané misky, přiklopíme pokličkou, zatížíme a necháme v chladu ztuhnout, asi 3 hod.

  5. Pak vyklopíme a můžeme všelijak zdobit.

Poznámka od kuchařky

Chtěla jsem polít čokoládou, ale „záhadně“ zmizela!