Boloňské těstoviny

124
- reklama -

Suroviny

350 g těstovin
200 g mletého masa
50 g slaniny
1 mrkev
1/2 celeru (menšího)
1 cibule
3 stroužky česneku
20 g sušených hub
pepř
1 lžíce kečupu
2 lžíce šlehačky
40 g másla
sýr (strouhaný)

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu rozkrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nastrouhanou mrkev a celer, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a osmahneme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme maso a za stálého míchání opečeme.

  3. Houby uvaříme doměkka, scedíme a nakrájíme nadrobno.

  4. Přidáme k masové směsi, podlijeme vývarem z hub, osolíme, opepříme a pomalu dusíme asi 40 minut.

  5. Ke konci dušení přidáme kečup a šlehačku.

  6. Uvařené těstoviny přeléváme omáčkou a sypeme strouhaným sýrem.