- reklama -
Suroviny
- 300 g špaget (grahamových)
- 150 g sójového granulátu
- 500 ml vývaru
- 100 g celeru
- 100 g mrkve
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 400 g rajčat (krájených, v konzervě)
- 200 g rajčatového pyré
- 5 ks nového koření
- 10 ks černého pepře
- 2 ks bobkového listu
- sůl
- pepř
- čerstvá bazalka
Postup přípravy receptu
-
Sójový granulát zalijeme horkým vývarem a necháme odstát.
-
Mezitím si orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Poté přidáme jemné kostičky mrkve a celeru.
-
Když je zelenina dozlatova orestovaná, přidáme sóju i s vývarem, rajčata a pyré. Promícháme, přidáme koření (zabalené do plátýnka nebo kořenky) a necháme na mírném ohni pod pokličkou 1 hod dusit. Občas zamícháme, aby se nám omáčka nepřichytila.
-
Poté už jen vyndáme koření, osolíme, opepříme. Uvaříme špagety v osolené vodě a podáváme posypané čerstvě nasekanou bazalkou.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: DlabemeZdrave