- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 1 středně velká cibule
- olivový olej (nebo slunečnicový)
- 2 velké mrkve + ve stejném poměru celer
- 120 g sojového granulátu
- 500 g rajského protlaku
- 1 kostka zeleninového bujonu (já používám bio)
- koření na špagety
- 1-2 pol. lžíce cukru
- bazalka (čerstvá či sušená)
- Na dochucení:
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme cibulku, ke které přidáme jemně nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev+celer) a necháme pod pokličkou cca 10 minut dusit.
-
Poté přidáme předem (v osolené vodě) uvařený sojový granulát, rajský protlak, kostku bujonu, cukr, koření na špagety dle chuti a bazalku.
Já přidávám pro zvýraznění chuti i libeček (čerstvý či sušený). -
Vaříme dalších 10 minut a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem dříve vařila s mletým masem, ale poté, co jsem to zkusila místo masa se sojou, už to jinak nevařím 🙂 .
Kuchařka: Alis30