Bohdalovský závitek

83
- reklama -

Suroviny

plátky hovězího masa (počet dle strávníků)
hořčice (na potření)
asi 400 g kysaného zelí
syrový brambor
kyselé okurky (na každý plátek půlka)
slanina (na každý plátek špalíček)
pikantní klobása (na každý plátek tenší špalíček)
proužky červené kapie (na každý plátek jeden proužek)
1 cibule
asi 2 lžíce rajského protlaku
sůl
pepř
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si podusíme kysané zelí do poloměkka a zahustíme je syrovým bramborem.

  3. Na každý plátek masa dáme hromádku zelí, okurek, slaninu, klobásu a proužek červené kapie.

  4. Plátky stočíme do závitků a sepneme jehlou, nebo svážeme.

  5. Uděláme si cibulový základ, na kterém mírně orestujeme 2 lžíce rajského protlaku, vložíme na něj závitky, zalejeme vodou a dáme buď do trouby, nebo dusíme na sporáku doměkka.

  6. Śťávu zahustíme, lžící hladké mouky a dochutíme stroužkem česneku.
    Podáváme s rýží, bramborem, popř. s knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Recept vařil i fotil můj zeť v restauraci. Já jsem jej ještě nedělala, ale chystám se na to zítra. Potom bych vložila i fotky postupu.