- reklama -
Suroviny
- plátky hovězího masa (počet dle strávníků)
- hořčice (na potření)
- asi 400 g kysaného zelí
- syrový brambor
- kyselé okurky (na každý plátek půlka)
- slanina (na každý plátek špalíček)
- pikantní klobása (na každý plátek tenší špalíček)
- proužky červené kapie (na každý plátek jeden proužek)
- 1 cibule
- asi 2 lžíce rajského protlaku
- sůl
- pepř
- česnek
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.
-
Mezitím si podusíme kysané zelí do poloměkka a zahustíme je syrovým bramborem.
-
Na každý plátek masa dáme hromádku zelí, okurek, slaninu, klobásu a proužek červené kapie.
-
Plátky stočíme do závitků a sepneme jehlou, nebo svážeme.
-
Uděláme si cibulový základ, na kterém mírně orestujeme 2 lžíce rajského protlaku, vložíme na něj závitky, zalejeme vodou a dáme buď do trouby, nebo dusíme na sporáku doměkka.
-
Śťávu zahustíme, lžící hladké mouky a dochutíme stroužkem česneku.
Podáváme s rýží, bramborem, popř. s knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Recept vařil i fotil můj zeť v restauraci. Já jsem jej ještě nedělala, ale chystám se na to zítra. Potom bych vložila i fotky postupu.
Kuchařka: JanaDorazinova