![Bochánky_5ffb73e4dfece.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/bochanky_5ffb73e4cb69a.jpeg)
- reklama -
Suroviny
20-23 porcí
- 500 g chlebové pšeničné mouky nebo pšenično žitné
- 75 g másla
- 2 vejce
- 75 g cukru
- 30 g prášku do pečiva
- 230 ml mléka
- sultánky
- ořechy
- kokos
- 1 vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny důkladně promísím, na pomoučeném vále vytvořím placku vysokou 3-4 cm, tvořítkem o průměru minimálně 4 cm vykrájím bochánky.
-
Položím na plech, potřu nahoře rozšlehaným vejcem a nechám asi 20 minut vychladit v lednici.
-
Potom v troubě vyhřáté na 220°C peču 10-15 minut (12 minut a jsou do zlatova).
-
Výborně chutnají rozlomené a potřené ostružinovým nebo jahodovým džemem.
Poznámka od kuchařky
Při pečení vyběhnou pěkně do výšky, nemusíte se bát, že se vám na plechu slepí, i když jsou blíž u sebe.
Kuchař: kupec-48