Bochánky

45
- reklama -

Suroviny
20-23 porcí

500 g chlebové pšeničné mouky nebo pšenično žitné
75 g másla
2 vejce
75 g cukru
30 g prášku do pečiva
230 ml mléka
sultánky
ořechy
kokos
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny důkladně promísím, na pomoučeném vále vytvořím placku vysokou 3-4 cm, tvořítkem o průměru minimálně 4 cm vykrájím bochánky.


    Zobrazit celý recept

  2. Položím na plech, potřu nahoře rozšlehaným vejcem a nechám asi 20 minut vychladit v lednici.

  3. Potom v troubě vyhřáté na 220°C peču 10-15 minut (12 minut a jsou do zlatova).

  4. Výborně chutnají rozlomené a potřené ostružinovým nebo jahodovým džemem.

Poznámka od kuchařky

Při pečení vyběhnou pěkně do výšky, nemusíte se bát, že se vám na plechu slepí, i když jsou blíž u sebe.