Bleskurychlá skoro Mozzarella (Dělená strava podle LK – zvířata)

88
- reklama -

Suroviny

1 l plnotučného mléka
200 g zakysané smetany
3 vejce syrová
1 lžíce soli

Postup přípravy receptu

  1. Mléko přivedeme k varu a osolíme. V misce metličkou smícháme vejce se zakysankou a vyklopíme to do vařícího mléka. Vaříme na mírném teple maximálně 5 minut. Stále mícháme. Vytvoří se hrudky a „syrovátka“.

  2. Scedíme vše přes síto s plátnem. Nahoře plátno zakroutíme, zakroucený konec dáme dospod a zatížíme seshora, lehce, třeba dezertním talířem, necháme v sítu. Dala jsem na talířek ještě balení másla, aby byl těžší. Vše, i s miskou na odkapání, uložíme do lednice a přes noc necháme vykapat.

  3. Ráno vybalíme z plátna a máme kompaktní hrudku smetanového „jakosýra“. Je lehký a oproti domácímu žervé i pevný a méně mastný. Voní po másle.

Poznámka od kuchařky

Můžeme osolit bylinkovou solí nebo přidat třeba sekaná sušená rajčata a krájené olivy.

RECEPT INSPIROVÁN INTERNETEM.