Bleskový salát z červené čočky

78
- reklama -

Suroviny
2 porce

100 g červené čočky
100 g listového špenátu
kousek pórku
mrkve
cukety
lněné semínko(strouhaná)
kari
kurkuma
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme 1 dcl vody, přidáme čočku, špenát, nakrájenou zeleninu a lněné semínko na zahuštění. Osolíme, okořeníme. Přivedeme k varu, přikryjeme poklicí, ihned odstavíme a jdeme si po svém 🙂

  2. Čočka i zelenina pod pokličkou krásně změknou a vsáknou veškerou tekutinu – po 20 minutách je salát hotový.

  3. Můžeme sníst ihned, ale skvělý je i studený.

  4. Stejný recept jsem tu nenašla, takže přidávám – je to opravdu rychlovka, ideální do práce 🙂

Poznámka od kuchařky

http://tankavari.blogerka.cz/Zelenina-salaty-prilohy/Cockovy-salat-pro-lenochy