
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 250 g másla (Hera)
- 250 g cukru krystal
- 4 vejce
- 400 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 6 lžic mléka
- Drobenka:
- 100 g másla (Hera)
- 100 g cukru krystal
- 100 g hrubé mouky
- lžička skořice
- jakékoli sezónní ovoce (může být i kompotové)
Postup přípravy receptu
-
Máslo a cukr šleháme do pěny šlehačem.
-
Potom přišleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva a nakonec mléko.
-
Těsto dáme do vymazané a vysypané formy nebo pekáčku.
-
Nazdobíme ovocem a posypeme drobenkou.
Pečeme přibližně 45 minut na 170 stupňů.
Poznámka od kuchařky
Skořici v drobence můžeme nahradit kokosovou moučkou nebo mletými mandlemi.
Kuchařka: janusa