Bleskový koláč

204
- reklama -

Suroviny

Těsto:
250 g másla (Hera)
250 g cukru krystal
4 vejce
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
6 lžic mléka
Drobenka:
100 g másla (Hera)
100 g cukru krystal
100 g hrubé mouky
lžička skořice
jakékoli sezónní ovoce (může být i kompotové)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo a cukr šleháme do pěny šlehačem.

  2. Potom přišleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva a nakonec mléko.

  3. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy nebo pekáčku.

  4. Nazdobíme ovocem a posypeme drobenkou.

    Pečeme přibližně 45 minut na 170 stupňů.

Poznámka od kuchařky

Skořici v drobence můžeme nahradit kokosovou moučkou nebo mletými mandlemi.