
Suroviny
- banány
- čokoladová poleva
Postup přípravy receptu
-
Banány oloupeme, příčně rozkrojíme na poloviny a do každé půlky v místě řezu zapíchneme nanukové dřívko nebo silnější špejli (směrem ke špičce ). Vyrovnáme na tác a dáme do mrazáku.
-
Před kozumací si rozpustíme čokoládovou polevu, nalijeme ji do vyššího hrnečku, nanuky vyndáme z mrazničky a ihned máčíme do čokolády. Držíme je přitom za dřívko. Díky tomu, že jsou banány zmrzlé (a tudíž ledové), poleva na nich okamžitě ztuhne.
-
Počkáme tak asi 5 min. aby se „nanuk“ dal kousat (to je na tom asi to nejtěžší) a pak už si jen pochutnáváme.
Poznámka od kuchařky
Bleskové jsou tyto nanuky nejen pro svoji superrychlou přípravu, ale i proto,že pokaždé bleskově zmizí! :-))
Momentálně nemám k dispozici foťák, takže uvítám, když někdo obrázek přidá…:-)









