Blesk pro Jiříka

67
- reklama -

Suroviny

Korpus:
20 dkg polohrubé mouky
20 dkg moučkového cukru
6 vajec
Krém:
2 puding
1/2 l mléka
cukr
kakao
Marcipán:
sušené mléko
sladké kondenzované mléko
moučkový cukr
aroma sladká mandle
voda
olej
potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Korpus:
    6 žloutků a 20 dkg cukru ušleháme do pěny, pomalu vmícháme 20 dkg polohrubé mouky a sníh ze 6 bílků.

  2. Krém:
    2x puding a půl litru mléka.

  3. Po vychladnutí přidat cukr dle chuti a může být i kakao.Marcipán:
    Sušené mléko, sladké kondenzované mléko, moučkový cukr, aroma, lžíce vody a pár kapek oleje. Sušené mléko a moučkový cukr prosít, přidat kondenzované mléko sladké a aroma sladká mandle dle chuti+voda a olej.

  4. Potom se může marcipán barvit potravinářským barvivem.

Poznámka od kuchařky

Přísady na marcipán přidáváme tak, aby se nelepil a nedrolil.