
- reklama -
Suroviny
- Korpus:
- 20 dkg polohrubé mouky
- 20 dkg moučkového cukru
- 6 vajec
- Krém:
- 2 puding
- 1/2 l mléka
- cukr
- kakao
- Marcipán:
- sušené mléko
- sladké kondenzované mléko
- moučkový cukr
- aroma sladká mandle
- voda
- olej
- potravinářské barvivo
Postup přípravy receptu
-
Korpus:
6 žloutků a 20 dkg cukru ušleháme do pěny, pomalu vmícháme 20 dkg polohrubé mouky a sníh ze 6 bílků. -
Krém:
2x puding a půl litru mléka. -
Po vychladnutí přidat cukr dle chuti a může být i kakao.Marcipán:
Sušené mléko, sladké kondenzované mléko, moučkový cukr, aroma, lžíce vody a pár kapek oleje. Sušené mléko a moučkový cukr prosít, přidat kondenzované mléko sladké a aroma sladká mandle dle chuti+voda a olej. -
Potom se může marcipán barvit potravinářským barvivem.
Poznámka od kuchařky
Přísady na marcipán přidáváme tak, aby se nelepil a nedrolil.
Kuchař: macik147