Blendované čokoládové košíčky

55
- reklama -

Suroviny

falešný marcipán
potahovací hmota
barveno kakaem do různých odstínů
lze samozřejmě použít i potravinářská barviva

Postup přípravy receptu

  1. zjednodušená šperkařská technika BLENDOVÁNÍ: obr.1 – z tmavé hmoty uděláme tenký váleček, jako šňůrku a obalíme jej ve světlé hmotě, silné cca 2-3mmm.

  2. obr.2 – vzniklý váleček obalíme ve světle hnědé hmotě silné cca 2-3mm.

  3. obr.3 – nakrájíme cca 3-4mm široké kroužky, hranolky, oválky – jak to vyjde.

  4. obr.4 – můžeme rukou dotvarovat do tvaru kostičky, aby do sebe lépe zapadalo, ale můžeme nechat i šišaté a případné vzniklé mezery při rozválení doplnit kuličkou hmoty v barvě dle fantazie.

  5. obr.5 – přes pečicí papír vyválíme do tenké vrstvy, jednotlivé válečky se spolu spojí a podle tahu válečku se tvary deformuji a protahují a prolínají, každý je originál.

  6. obr.6 – hotový kousek, tenké v tomto případě cca 2mm.

  7. obr.7 – růžička z blendované hmoty

Poznámka od kuchařky

použití této šperkařské techniky při práci s potahovací hmotou mě napadlo včera v noci, košíčky byly první pokus, při fotodokumentaci postupu jsem vše dělala podruhé a práce byla snažší…je to piplačka, ale stojí myslím za to….