
Suroviny
- falešný marcipán
- potahovací hmota
- barveno kakaem do různých odstínů
- lze samozřejmě použít i potravinářská barviva
Postup přípravy receptu
-
zjednodušená šperkařská technika BLENDOVÁNÍ: obr.1 – z tmavé hmoty uděláme tenký váleček, jako šňůrku a obalíme jej ve světlé hmotě, silné cca 2-3mmm.
-
obr.2 – vzniklý váleček obalíme ve světle hnědé hmotě silné cca 2-3mm.
-
obr.3 – nakrájíme cca 3-4mm široké kroužky, hranolky, oválky – jak to vyjde.
-
obr.4 – můžeme rukou dotvarovat do tvaru kostičky, aby do sebe lépe zapadalo, ale můžeme nechat i šišaté a případné vzniklé mezery při rozválení doplnit kuličkou hmoty v barvě dle fantazie.
-
obr.5 – přes pečicí papír vyválíme do tenké vrstvy, jednotlivé válečky se spolu spojí a podle tahu válečku se tvary deformuji a protahují a prolínají, každý je originál.
-
obr.6 – hotový kousek, tenké v tomto případě cca 2mm.
-
obr.7 – růžička z blendované hmoty
Poznámka od kuchařky
použití této šperkařské techniky při práci s potahovací hmotou mě napadlo včera v noci, košíčky byly první pokus, při fotodokumentaci postupu jsem vše dělala podruhé a práce byla snažší…je to piplačka, ale stojí myslím za to….









