
- reklama -
Suroviny
- 200 ml mléka (vlažného)
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
- 400 g polohrubé mouky
- 1 lžíce cukru
- 1/2 kostičky kvasnic
- špetka soli
- jahody (nebo borůvky)
- solamyl
- cukr (podle chuti)
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Zadělejte si těsto, je jedno jestli ručně nebo v pekárně a nechte vykynout.
-
Vykynuté těsto rozdělte na asi 20 stejně velkých kousků, které v dlani zakulatíte a necháte ještě chvíli kynout.
-
Knedlíky vařím v páře na pečícím papíru asi 12 minut – je to lepší než ve vodě. Hotové knedlíky propíchejte špejlí, aby se nesrazily.
-
Jahody ( měla jsem mražené) podlijte troškou vody, přidejte cukr, asi lžíci solamylu na zahuštění a nechte rozvařit.
Knedlíky můžete doplnit strouhaným tvarohem a přelít rozpuštěným máslem.
Poznámka od kuchařky
Jednoduchá varianta jahodových nebo borůvkových knedlíků, nemusí se plnit a jsou neskutečně žravé.
Kuchařka: NADEI