- reklama -
Suroviny
2 litry
- 1/4 kapusty
- 1 kedlubna
- 1 menší pórek
- 2 mrkve
- 3 hrsti vařené rýže
- 1 zeleninový vývar kostka
- Vegeta
- olej
- kousek másla
- 1 lžíci hladké mouky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a kedlubnu si nastrouháme na slzičkovém struhadle, pórek na půlkolečka a kapustu na malé kousky.
-
Do hrnce dáme olej s máslem, zahřejeme a dáme všechnu připravenou zeleninu s moukou, kterou mírně osmahneme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, dáme Apetito sýr a zeleninovou kostku, necháme vařit. Brzy je vše měkoučké, tak dáme vařenou rýži, pokud dáme nevařenou, přidáme jí zároveň se zeleninou na olej.
-
Převaříme, dochutíme, třeba Vegetou, můžeme ozdobit něčím zeleným a jdeme stolovat.
Poznámka od kuchařky
Chtěla jsem nějakou rychlou polévku, tak jsem vytvořila „bláznivou“ a překvapila dobrou chutí.
Kuchařka: Bibinka