Bláznivá a rychlá polévka

55
- reklama -

Suroviny
2 litry

1/4 kapusty
1 kedlubna
1 menší pórek
2 mrkve
3 hrsti vařené rýže
1 zeleninový vývar kostka
Vegeta
olej
kousek másla
1 lžíci hladké mouky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a kedlubnu si nastrouháme na slzičkovém struhadle, pórek na půlkolečka a kapustu na malé kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce dáme olej s máslem, zahřejeme a dáme všechnu připravenou zeleninu s moukou, kterou mírně osmahneme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, dáme Apetito sýr a zeleninovou kostku, necháme vařit. Brzy je vše měkoučké, tak dáme vařenou rýži, pokud dáme nevařenou, přidáme jí zároveň se zeleninou na olej.

  3. Převaříme, dochutíme, třeba Vegetou, můžeme ozdobit něčím zeleným a jdeme stolovat.

Poznámka od kuchařky

Chtěla jsem nějakou rychlou polévku, tak jsem vytvořila „bláznivou“ a překvapila dobrou chutí.