
Suroviny
            3 porce
							
    
- 150 g mraženého špenátu
- 100 g Mozzarelly
- 100 g sýra Raclete (nebo Nivy, Gordon Bleu)
- 30 g sýra Leerdamer (ementálu, parmezánu)
- 10 trubiček Cannelloni
- máslo (na vymazání pekáčku)
- Omáčka:
- 70 g másla
- 100 g hladké celozrnné mouky (i obyčejná)
- 215 ml smetany
- 100 g sýra Čedar (strouhaného, eidam, ementál, gouda)
- Na posypání:
- 100 g Mozzarelly
Postup přípravy receptu
- 
Uvaříme si nejprve omáčku. Na pánvi rozpusťte máslo, zaprašte moukou a nechte zpěnit. Poté přilijte smetanu a postupně přidávejte sýr, aby se rozpustil. Za stálého míchání prohřívejte, ale nesmí se směs vařit. Vymíchejte dohladka a odložte. 
- 
Špenát dejte do kastrůlku, trochu podlijte a nechte chvíli dusit, poté vmíchejte nastrouhaný sýr Raclete, mozarellu a Leerdamer, přidejte 4 lžíce připravené omáčky a důkladně promíchejte. 
- 
Vezměte si Canneloni a do každé té trubičky dejte směs špenátu a sýra. 
- 
Dno zapékací misky důkladně vymažte máslem a dejte na něj zhruba polovinu omáčky, poté naskládejte naplněné canneloni. 
- 
Ve zbytku omáčku rozpusťě mozarelu a poté nalijte na canneloni. Přikryjte a dejte do trouby na 200°C na 20 minut. Poté odkryjte a zapékejte ještě dalších 15-20 minut. 
Poznámka od kuchařky
Výborné, výborné! Opravdu sýrová smrt. Snědla bych toho spousty i když je to díky sýrům hodně syté. Mňam!
Příště vyfotím hned a klidně i postup, teď jsem dělala několik věcí naráz a nestíhala jsem brát ještě do ruky foťák 🙂
 
            