Bílkové

85
- reklama -

Suroviny

5 bílků
20 dkg krupicového cukru
15 dkg moučkového cukru
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cukr každý zvlášť prosejeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

  3. Potom po malých částech, za stálého šlehání přisypáváme krupicový a vanilkový cukr.

  4. Naposledy vmícháme moučkový cukr. Pozor ten už nešleháme jen opatrně vmícháme – vařečkou, nebo pevnou metlou.

  5. Na plech vyloženým pečícím papírem vstřikujeme tvary a sušíme ve vlažné troubě – maximum na 50°.

  6. Můžeme sušit dva plechy najednou, ale potom je třeba asi po půl hodině plechy přehazovat. Také dvířka trouby necháváme chvilku pootevřená.

Poznámka od kuchařky

Bílky se v páře nešlehají a tím také tvary zůstávají krásně bílé.

Z této hmoty můžeme také tvořit laskonky, které slepujeme kávovým krémem.