
Suroviny
- 5 bílků
- 5 lžic cukru moučka
- (na každý bílek – 1 lžíce cukru)
- 2 lžic kakaa
- 1 lžiček skořice
- špetka soli
- 1 smetana ke šlehání
- 1 ztužovač ( Smetana fix )
- lískové oříšky (namleté)
- kakao (na poprášení roládky)
Postup přípravy receptu
-
Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh.
-
Přidáváme postupně cukr, dál šleháme a nakonec zašleháme k bílkům dvě lžíce kakaa smíchané se skořici.
-
Ušlehané těsto nalijeme na plech s pečícím papírem (nejlépe potřený máslem) a pečeme v rozehřáté troubě 7 minut na 170 stupňů ( v elektrické troubě, jinak podle druhu trouby).
-
Vyndáme a necháme pomalu chladnout ( nerolujeme hned ).
-
Mezitím si ušleháme šlehačku, kam vmicháme umleté oříšky( nejsou ale do šlehačky nutné) a pak zarolujeme, posypeme kakaem a dáme do chladu pěkně vychladnout. Zdobíme pak jen podle sebe.
Poznámka od kuchařky
Po vyndání z trouby se nám bude zdát roláda taková poloupečená, nehotová, ale necháme ji dál chladnout cca 10 minut, nerolujeme ji proto hned, ale až po této době se dobře oddělí od papíru a zaroluje se i se šlehačkou.