Bílková poleva na perníčky

120
- reklama -

Suroviny

1 bílek
10 velmi mírně navršených lžic moučkového cukru
1 lžička citronové šťávy
1 lžička bramborového škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Bílek vyklepneme do misky a zbavíme ho „poutek“. Prosejeme co nejjemnějším sítkem cukr, přidáme citron a šleháme co nejvyšší rychlostí, až bílek zhoustne.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak do toho prosejeme škrob a mícháme do pevné hmoty. Pokud máte větší bílek, přidejte cukr, pokud je to příliš husté, přidejte citron. Správně hustá poleva by na metlách šlehače měla držet špičky a nesmí stékat.

  3. Na zdobení je ideální používat igelitové sáčky. Plnění polevy do sáčku si usnadníte tak, když sáček postavíte do vyšší nádoby a pohodlně naplníte.

  4. Pokud chcete polevu barvit, kápněte barvu do sáčku s polevou, uzavřete a rukou promněte.

  5. Zdobení začněte tím, že si u sáčku odstřihnete ostrými nůžkami růžek.

  6. Pokud vybarvujete větší plochy, nejdříve si nakreslete obrys, nechte trochu zaschnout a pak vyplňte střed.

  7. Pokud polevu nespotřebujete, nechte ji v sáčku, dejte jí zpátky do té vyšší nádoby a uschovejte v chladnu.

Poznámka od kuchařky

Perníky nezdobíme hned po upečení, je potřeba je nechat do druhého dne „vydýchat.“

S polevou se velmi dobře pracuje a práci s ní zvládnou i začátečníci. Zdobení perníčků není ani moje silná stránka, ale samostatný recept na polevu jsem tady nenašla.

Zdroj: Chuťovka (příloha Ženy a život 11/2014)